Jönköpings Länstrafik har fået Wi-Fi ombord på busserne

Jönköpings Länstrafik har fået Wi-Fi ombord på busserne

Jönköpings Länstrafik har fået Wi-Fi ombord på busserne 1505 546 SD-WAN


Jönköpings Länstrafik, JLT, i Sverige har fornyet deres busflåde og har i forbindelse med dette anskaffet udstyr og abonnementer for at kunne tilbyde deres passagerer Wi-Fi via 4G ombord på busserne. De første nye busser blev idriftsat den 15. juni 2020. Fokus for de nye regionsbusser er højere kom­fort, tryghed, tilgængelighed, miljø og design. Blandt andet har bus­serne en USB-lader ved hver plads samt klimakontrol, og de drives af biogas, biodiesel samt grøn el.

Northcom har leveret en Peplink-løsning med mobilt bredbånd til rejsende via Wi-Fi. Jönköpings Länstrafik har 300 busser indenfor regionen og i nuværende situation er 180 busser udrustede med en Peplink Pepwave MAX Transit til dette formål. Pepwave MAX Transit er bygget til kollektiv trafik og har en login-portal, hvor rejsende kan vælge at tilslutte sig. Pepwave MAX Transit understøtter både 2,4 GHz og 5 GHz. Alle MAX Transit enhederne administreres og overvåges centralt fra Peplinks tjeneste, InControl.

Ved en køretøjsinstallation stilles der høje krav til udstyr i form af udholdenhed ved ekstreme temperaturer, vibrationer, spændingsvariationer mm. Ved at installere Pepwave MAX Transit i busserne kan alt dette opfyldes.

“Med de nye regionsbusser tager vi for alvor kampen op mod bilen. Med høj komfort og Wi-Fi ombord kan busserne fungere som de rejsenes arbejdsplads på rejsen. De her fordele tror vi, at mange kommer til at opdage, når busserne er i drift. Læg også til at de nye busser drives med 100 procent fossil- og palmeoliefrit brændstof” siger Charles Tholin, forretningsudvikler, Jönköpings Länstrafik.

Northcom har leveret kommunikationsudstyr til JLT siden 2012, hvor de indførte Sepura SRG3900 til sikker kommunikation mellem busser og kommandocentral. For at kunne tilbyde de rejsende trådløs opkobling til Internet valgte Jönköpings Länstrafik at udvide det etablerede samarbejde med Northcom.

”Peplinks produkter er udviklede til mobile installationer for at kunne klare ekstreme temperaturer, spændingsvariationer, vibrationer og fugt, hvor der kræves 100% funktion i enhver situationer.” siger Uno Zell, Key Account Manager, Northcom.

JLTs mission er at drive og udvikle den kollektive trafik inden for Jönköpings amter og tilstødende områder. Virksomheden omfatter den offentlige kollektive trafik med bus og tog samt servicerejser, hvilket indebærer lokaltrafik, transportydelser og sygerejser. Al trafik som drives i Länstrafikens regi udføres på kontraktbasis af cirka 25 trafikselskaber. Totalt drejer det sig om ca. 260 busser. Med Länstrafikens billetter er der på et år blevet kørt mere end 22 millioner rejser.

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i mere information om, hvordan vi kan hjælpe din transport? Så udfyld formularen, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

    Back to top