Robust opkobling til søs

Robust opkobling til søs

Robust opkobling til søs 2000 887 SD-WAN

Udfordring – Dataforbindelse ombord på et skib.

De fleste fartøjer, der anvender moderne teknologi, kan drage nytte af en Internetforbindelse. Ikke mindst har vi mennesker vænnet os til trygheden, bekvemmeligheden og glæden ved at have adgang til velfungerende datakommunikation, når vi ønsker det.

Til søs er der ofte langt til den nærmeste mobil antennemast, og i perioder er den eneste alternative løsning, med traditionel teknik, at anvende en satellitopkobling. Desværre er denne type dataforbindelse relativt dyr og langsom. Den tilgængelige båndbredde rækker ganske enkelt ikke, og omkostningerne er urimeligt høje.

Analyse – Vi kan gøre det bedre

Der er mange faktorer, som har indflydelse på, hvad der er den bedste løsning.

Behov og forventninger

Krav, vi står over for, kan være alt fra enkle behov som at kunne læse vejrudsigter til at kunne streame film til flere brugere på samme tid. Afhængigt af hvordan dine behov og forventninger ser ud, hjælper vi med at udvikle passende løsninger, der imødekommer disse.

Tilstrækkelig plads

Optimal antenneplacering, korte føringsveje for antennekabler, adgang til strømforsyning, er eksempler på faktorer, som har indvirkning på, hvordan den bedste løsning bør se ud, når den er installeret og klar til brug. På grund af kompleksiteten findes der ikke én unik løsning, som er bedst for alle. Når vi designer løsninger, ved vi, hvilke tilpasninger og kompromisser som vil fungere, og hvilke faldgruber vi skal styre udenom.

Ydre omstændigheder

Et fartøjs position er afgørende for, hvilke forudsætninger som eksisterer, med henblik på opkoblingsmuligheder. Hvis fartøjet f.eks. ofte færdes mellem flere lande, er det en stor fordel, hvis du ikke har behov for at skifte SIM-kort, alt afhængigt af hvilket land du befinder dig i. Frigør kraften i et SD-WAN netværk, som automatisk eliminerer denne udfordring.

Løsning – Sådan har vi gjort

Kombinér flere LTE, Wi-Fi og SAT-tilslutninger for opnåelse af pålidelig og hurtig forbindelse ombord. Sænk driftsomkostningerne ved at kontrollere og styre data flowet til at benytte den øjeblikkeligt bedste, og billigste, opkobling. Når skibet er i havn tilkobles det automatisk til havnens Wi-Fi, og når skibet sejler ved kysten tilkobles det mod mobilmaster med det bedste signal.

Vores grundtanke indbefatter først og fremmest, at en central SD-WAN enhed anvendes. Det er denne enhed, som udgør rygraden i jeres nye datakommunikationsløsning. Udnyt dens kræfter til et etablere en SD-WAN forbindelse til land. Dette gøres for at muliggøre overførsel af alle data, til – og fra skibet, med alle tilgængelige tilslutninger på samme tid.

Peplink tilbyder mange forskellige enheder for at kunne møde de høje forventninger til systemet. Til dem med de højeste forventninger og krav fremhæver vi, med stolthed, det fremtidssikrede flagskib Peplink EPX.

For at sikre at systemet har optimale forudsætninger, er det vigtigt med højt ydende antenner, optimale antenneplaceringer, og samtidigt minimale længder på antennekabler. Alle disse ting taget i betragtning indebærer, at vi oftest anbefaler en placering af Peplink EPX så tæt på antenneplaceringen som muligt.

Peplink EPX koordinerer alle tilslutninger og prioriterer bestandigt hvilken vej, eller veje, trafikken sendes.

En anden vigtig forbindelse i systemet er access nettet. Ved at placere Peplink AP One AX hvor de er nødvendige for at tilslutte alt udstyr, opnås der optimal udnyttelse af den nye robuste opkobling mod land.

Vi ved, at det som kræves er godt udstyr, installeret på den bedste måde, samt optimeret for maximal ydeevne.

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i mere information vedrørende robust opkobling til søs? Så udfyld formularen, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

    Back to top